KESTOVÄRIT JA RIPSIEN KESTOTAIVUTUS

Ripsien ja kulmien kestovärjäys on ollut Suomessa aina suosittu kuukausittainen rutiinihoito, jolla saadaan nopeasti ja vaivattomasti kaunista ja huoliteltua ilmettä kasvoille. Kestovärien rinnalle uudeksi suosikkihoidoksi on muodostunut ripsien kestotaivutus, jolla asiakkaan omat ripset saadaan kauniisti esiin. Käytössäni on InLei -merkin taivutusaineet, joka pitää sisällään myös ripsien kestovärjäyksen.

Ripsien kestotaivutus eroaa perinteisestä ripsipermanentista niin, että se taivuttaa ripset tyvestä alkaen ylöspäin avaten katsettasi. Ripsien kestotaivutuksessa käytetään apuna silikonityynyjä, jonka päälle ripset asetetaan ja liimataan vesiliukoiselle maitoliimalla. Maitoliima poistetaan vesihuuhteella hoidon lopuksi. Liimaus pitää ripset paikoillaan taivutusaineen sekä hoitoaineen vaikuttaessa. Silikonityynyjä (taivutusmuotteja) on olemassa eri kokoisia erilaisia ripsipituuksia varten. Hoidossa ripsesi värjätään mustalla kestovärillä. Kestovärjäys tehdään suoraan ripsimuottien päällä, mikä tekee ripsien kestovärjäyksestä asiakkaalle miellyttävän kokemuksen. Alaripsiä emme värjää kestototaivutuksen yhteydessä, koska se saattaa puhdistusvaiheen takia heikentää taivutuksen lopputulosta. Voit käydä värjäämässä ripsiäsi huoltovälin aikana. Ripsien kestotaivutus voidaan tehdä ripsille maksimissaan 8 viikon välein. Kestotaivutus uusitaan tyypillisesti 8-12 viikon välein, riippuen omien ripsien kasvusyklistä.

Esteet ripsien kestotaivutukselle:

Allergiat

Allergiset reaktiot ovat äärimmäisen harvinaisia. On kuitenkin mahdollista, että silmäluomien iho saattaa reagoida kestotaivutus aineisiin punotuksella tai kutinalla.

Raskaus ja imetys

Kehon hormoonitasapaino muuttuu raskaana ollessa sekä imettäessä ja se vaikuttaa myös karvoitukseen. Jos olet raskaana tai imetät, suosittelemme ottamaan palvelun vasta kun hormoonitoiminta on tasapainottunut, jotta haluttu lopputulos saadaan. On mahdollisuus, ettei ripset taivu toivotulla tavalla hormoonien takia.

Alopecia

Alopeciaa sairastavalle asiakkaalle ei voida tehdä ripsien kestotaivutusta.

Silmätulehdus

Silmän sidekalvontulehdus eli silmätulehdus, johtuu yleensä allergisesta reaktiosta tai bakteeri- tai virusinfektiosta. Silmätulehdusta sairastavalle ei voida tehdä ripsien kestotaivutusta

Sytostaatti- ja sädehoidot

Sytostaatti- tai sädehoitopotilaille ei suositella hoitojen aikana kestotaivutuksen tekoa.

Trichotillomania

Trichotillomania eli pakonomaisesta ripsien, hiusten tai kulmakarvojen nyppimisestä kärsivä ihminen. Ei voida tehdä kestotaivutusta.

Ikäraja

Ikäraja ripsien kestotaivutukseen on 16 vuotta.

Kotihoito-ohjeet ripsien kestotaivutuksen jälkeen:

Ripsiä ei saa pestä eikä meikata ensimmäiseen 24 tuntiin, sillä se heikentää ripsien taivutuksen vaikutusta. Huomioithan, että mikäli syöt lisäravinteita mitkä vaikuttavat ripsien kasvuun, taivutus voi kestää oletettua lyhyemmän aikaa ripsissäsi, sillä ripsien kasvun myötä taivutustulos vähitellen katoaa ripsistä.

Ripsien kestotaivutus ei ”loivennu” 8 viikon aikana, vaan kestotaivutus ns. kasvaa ulos, kun ripsesi kasvavat ja uusiutuvat. Luonnonripsen elinkaari on 8-12 viikkoa. Voit käyttää huoletta ripsiväriä ja poistaa meikkejä vaikka sinulle olisi tehty ripsien kestotaivutus.

Mikäli ripsien kestotaivutus on mielestäsi liian jyrkästi tehty tai taivutus jäänyt hieman loivaksi, voimme käsitellä ripset uudelleen seuraavan 7 päivän aikana alkuperäisen palvelun teosta. Otathan tällöin pikimmiten yhteyttä hoitolaan.

Huomioitavaa ennen ripsien kestotaivutusta:

Öljyjen käyttö

Öljyjen säännöllinen käyttö ripsissä tekee ripseen öljykalvon, jolloin kestotaivutukseen vaikuttavat aineet eivät pääse välttämättä vaikuttamaan yhtä tehokkaasti, ja lopputulos voi jäädä valjuksi. Ripset voivat reagoida öljymäisten tuotteiden käyttöön yksilöllisesti, ja joillakin öljyjen käytöllä ei ole merkittäviä seurauksia, kun taas toisilla pienetkin öljymäärät ripsissä voivat jo vaikuttaa lopputulokseen. Tuoreimman suosituksen mukaan öljypitoisten tuotteiden käyttö ripsissä tulisi lopettaa jo 4-8 viikkoa ennen kestotaivutuksen tekemistä. Öljyä ei myöskään suositella käyttämään huoltovälin aikana.

Kuivat silmät

Kuivasilmäisille asiakkaille liimalle herkistyminen saattaa olla todennäköisempää.

Silmäsairaudet

Kaihi, diabeettinen retinopatia tai glaukooma ei ole este kestotaivutuspalvelulle.

Piilolinssit

Piilolinssit tulee poistaa hoitoa ennen, ja niitä ei suositella käytettävän seuraavaan vuorokauteen.