MICROBLADING

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Käytössäni on laadukkaat ja pitkään markkinoilla olleet turvalliset Phi Browsin pigmentit. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermikseen. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblade -tekniikalla tehdyt kulmat haalistuvat ihossa noin vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä vahvistus. Suosittelen ottamaan yhteyttä noin puolen vuoden jälkeen (tai halutessasi jo aiemmin) kulmien uusimisen vuoksi.

Mitä iholle tapahtuu microbladingin aikana?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana mittaan sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrän kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat: kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytän ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten.

Kerro avoimesti kaikki toiveesi kulmiesi suhteen ja jos joku muodossa häiritsee sinua. Muokkaan ääriviivoja kunnes olet tyytyväinen muotoon. Microladingin tekemiseen käytän PhiBrows -erikoisteriä, jotka koostuvat 11-18 pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon. Linjat ovat todella ohuita muistuttaen luonnollista karvaa ja niillä pyritään mukailemaan karvan luonnollista kasvusuuntaa. Microblading ei vaikuta luonnollisten kulmakarvojesi väriin tai kasvuun. Microblading pigmentit haalistuvat iholta pikkuhiljaa, mutta ei välttämättä täysin häviä. Pigmentin pysyvyys riippuu paljon omasta ihotyypistäsi ja jälkihoidosta. Pigmentti voi pysyä huonommin rasvoittuvalla iholla. Myös linjat saattavat hieman enemmän pehmentyä eivätkä välttämättä pysy niin skarppeina rasvaisella iholla. Rasvoittuvalla iholla onkin tärkeää, että linjoja ei tehdä liian tiheään. Microblading ammattilainen osaa tehdä kulmat oikeaan syvyyteen ihossasi, aiheuttamatta arpia, värin muuttumista tai leviämistä.

Ennen hoitoa:

Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erittäin kova punoitus on kuitenkin harvinaista. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä ei suositella 48 tuntiin ennen toimenpidettä. En kuitenkaan suosittele sinua keskeyttämään terveytesi kannalta tärkeitä lääkkeitä ilman, että olet konsultoinut asiasta lääkäriäsi! Mikäli olet epävarma lääkkeesi ja microblading-hoidon sopivuudesta, varmistathan hoidon sopivuuden aina ensin lääkäriltäsi. 48 tuntiin ennen hoitoa en suosittele aspiriinia, tai ibuprofeiinia. Suosittelen myös välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Mikäli käytät verenohennuslääkettä, suosittelen sinua konsultoimaan ensin lääkäriäsi ja microblading-tekijääsi asiasta.

Älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä äläkä juo kofeiinipitoisia tuotteita samana päivänä Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi näin ollen vaikuttaa haavan vuotamiseen.

Vältä tuotteita joissa on Retin A:ta (tretinoiinia) Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelen sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading -toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelen sinua lopettamaan anti-age -tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelen, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

Parhaaseen tulokseen päästään, jos kulmakarvoja ei ole nypitty.

Kerro kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi.

Esteet microbladingille:

Jos sairastat diabetestä tai sinulla on käytössäsi verenohennuslääkitys, niin tarkistathan lääkäriltäsi ensin sopiiko microblading käsittely sinulle. Jos imetät, huomioithan, että käyttämämme puudutteen vuoksi sinun tulisi olla imettämättä noin 4 tuntia hoidon jälkeen, jotta puudute haihtuu elimistöstäsi täysin. Hormonaalisista syistä väri ei välttämättä tartu kunnolla.

En tee microbladingia:

 • Jos sinulla on käytössäsi Roaccutan vai vastaava isotretinoiini-lääkitys, Roaccutanin jälkeen tulisi odottaa puoli vuotta ennen microbladingkäsittelyä, ihon arpeutumisvaaran vuoksi.
 • Jos sinulla on taipumusta keloidiarpiin.
 • Jos olet raskaana
 • Jos sinulla on kestoväri-, parafenyylidiamiini- tai hiusväriallergiaa, olisi hyvä selvittää lääkärissä mille aineelle olet allergisoitunut, ja sisältävätkö microblading-pigmenttimme mahdollisesti allergisoivaa ainetta.
 • Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle. 
 • Kulmien alueen iho on rikki.

Hoidon jälkeen

Microblading kotihoito-ohjeet:

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan.

Kahden-neljän tunnin kuluttua microblading-kulmien laitosta painele kulmia kostealla vanulapulla. Kulmia ei tulisi pestä samana päivänä lainkaan. Tämän jälkeen lisää kestopigmentointivoidetta aamuin illoin. Todella kuivalle iholle voidetta voi käyttää tarvittaessa kolmesti päivässä. Huomioithan, että kevyt kerros voidetta riittää.

Seuraavan viikon ajan huolehdi tarkkaan hygieniasta, ja lisää voidetta aina kasvojen pesun tai suihkun jälkeen.

Tulevina päivinä hoidetulle alueelle kehittyy lievää rupea, ja väri näyttää vielä tummalta. Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Hiutaleita (lievää ”kuorta” / ”rupea”) ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen. Pysyvä lopputulos on jopa 30% vaaleampi, kun ensimmäisen 24 tunnin aikana.

 • Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita. 
 • Alue voidaan kevyesti taputella. Lievä rupi irtoaa itsestään. 
 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

Mitä tulee välttää microbladingien parantumisprosessin aikana?

Kolmen päivän ajan:

 • Vältä urheilua ja hikoilua.

Viikon ajan:

 • Vältä meikkiä ja kaikkia muita voiteita paitsi hoitovoidetta/ kestopigmentointivoidetta kulmien alueella.
 • Vältä saunaa, kylpemistä ja uimista. 
 • Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennysten laitto, kasvohoidot, hieronnat jne. 
 • Älä raavi, revi tai turhaan koskettele kulmia.

Kuukauden ajan:

 • Vältä auringonottoa, solariumia ja valohoitoja.
 • Vältä kemiallisia kuorintoja, hedelmähappoja, mikrohiontaa ja ihoa uudistavia voiteita. 
 • Vältä myös laserhoitoja kulmien alueelle. 
 • Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista. 
 • Suojaa aina kulmat auringolta aurinkosuojavoiteella (ei ensimmäiseen viikkoon).

Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen:

 1. ihon pintakerroksen parantuminen 
 2. kuolleen ihon kuoriutuminen 
 3. pigmentin väheneminen.

2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet.

Käsittele kulmiasi hellästi äläkä revi kuollutta ihoa tai rupea. Kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä! Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmat kutiaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä tai raapia.

Levitä hoitovoidetta kulmiin

Bepanthen (sininen) on paras hoito kulmiin, sillä se on kevyt ja hengittävä voide, joka parantaa haavat nopeasti. Rasvaa voi levittää 2-4 tunnin jälkeen hoidosta puhtaalle iholle. Suosittelen kevyesti huuhtelemaan kulmat ennen rasvan levittämistä. Ylimääräinen pigmentti, kuollut iho ja veri/kudosneste lähtevät pestessä pois, ja näin saat voiteen puhtaalle iholle. Huuhtele ja rasvaa kulmat ohuesti aamuisin, päivällä toista kulmien huuhtelu ja rasvaus useamman kerran ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa huuhtele ja rasvaa hieman paksumpi kerros.

Suojaa uusia kulmiasi tarkasti ensimmäiset 3-4 päivää Kulmat ovat alttiit infektiolle 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen. Vältä kulmien turhaa koskemista ja pese sekä rasvaa kulmat vain puhtain käsin. Vältä kovaa hikoilua (myös saunominen), jotta pigmentti ei lähde hien mukana pois. Uimahalleissa uimista tulisi välttää n, 5-7 päivää, mm. korkean infektioriskin takia. Myös esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä tai jopa muuttaa värin sävyä kulmissa.

Ethän laita meikkiä kulmiin ensimmäisen 5-7 päivän aikana.

Solariumia ei suositella käytettävän vähintään kahteen viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös aurinkoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen hoidon aikana. Jos juuri valmistuneet microblade -kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan tavallista nopeammin ja kulmat vaativat uuden vahvemman vahvistuksen. Iho on myös käsittelyn jälkeen herkempi palamaan auringossa, joten suojaathan kulmasi aina SPF 50-aurinkovoiteella.

Vähintään 7-10 päivän ajan toimenpiteen jälkeen suosittelen olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-agevoiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelen pitämään kaikki muut voiteet ja kosmetiikkatuotteet poissa kulmien alueelta paranemisprosessin ajan.

Heti hoidon jälkeinen tulos ei ole lopullinen, vaan se haalistuu hieman, kun kulmat alkavat paranemaan Seuraavat kaksi päivää pigmentti on kaikista tummimmillaan, joten älä säikähdä. Kulmien lopullinen väri ei muutu tummemmaksi, kuin mitä se oli hoidosta lähtiessäsi. 

Väripigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen, kun kulmat alkavat paranemaan. Kulmiin saattaa syntyä epäsymmetriaa tai esim. pieniä koloja. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua, vahvistuskerta on varattu juurikin näiden korjausta varten! Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (5-10 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

Mikäli Sinulle herää kysymyksiä kulmien parantumisen aikana, ota rohkeasti yhteyttä.

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellämainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös asiakassopimuksen liikkeessämme ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla / oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä! Kulmien kotihoito vaikuttaa kulmien ja linjojen pysyvyyteen noin 70%, joten noudata huolellisesti sinulle annettuja ohjeita.