TÄYTEAINEHOIDOT

Täyteainehoidot kosteuttavat ihoa ja häivyttävät ikääntymisen merkkejä. Kun monet kauneustuotteet kosteuttavat vain ihosi pintaa, täyteainehoidot syväkosteuttavat ihoasi sisältäpäin. Täyteainehoidoilla voidaan silottaa kasvojen kohtalaisia tai vaikeita juonteita ja ryppyjä, sekä muokata kasvonpiirteitä, kuten täyttää huulia tai muotoilla nenää, leukaa tai poskipäitä. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein.

Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii hyaluronihappo. Iho sisältää luonnostaan hyaluronihappoa, mutta ikääntymisen myötä hyaluronihapon tuotanto vähenee, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja ikääntymistä. Hyaluronihappo sitoo hyvin kosteutta, mikä tekee siitä erityisen hyvän ainesosan täyteainehoitojen kannalta. Täyteainehoidon vaikutusten kesto vaihtelee käytettävien valmisteiden välillä. Myös asiakkaan ikä, elämäntavat, yleiskunto sekä iho vaikuttavat hoitotuloksen kestoon. Tyypillisesti täyteainehoidon tulos kestää muutamasta kuukaudesta vuoteen. Jatkohoidot lisäävät täyteaineen pysyvyyttä, jolloin hoitotulokset säilyvät pidempään ja myöskin täyteainetta tarvitaan tyypillisesti vähemmän seuraavilla hoitokerroilla.

Esteet täyteainehoidoille:

 • Tietyt sairaudet 
 • Tietyt lääkitykset mm. veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys.
 • Flunssa tai muu hengitystieinfektio 
 • Iho on vaurioitunut hoidettavalta alueelta (haava, mustelma, paha ihottuma yms.)

Mikäli sinulla on todettu jokin sairaus, tai käytössäsi on lääkityksiä, varmistathan aina ennen hoitoa lääkäriltäsi hoidon sopivuuden sinulle.

Muuta huomioitavaa ennen täyteainehoitoa:

Vältä 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen tulehduskipulääkkeitä kuten asetyylisalisyylihappoa tai ibuprofeiinia (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteita, E-vitamiinia sekä luontaistuotteita, jotka voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa.

Mikäli hoidettavalle alueelle on aiemmin tehty esteettinen toimenpide, laser-hoito yms. tehohoito, niin varmistathan suoraan sairaanhoitajaltasi, koska sinulle on turvallista tehdä seuraava esteettinen toimenpide. Erityisesti huulien ja suun alueelle tehtävät pistoshoidot voivat laukaista yskänrokon (herpes). Mikäli sinulla on aikaisemmin ollut kasvojen alueella herpes, suosittelemme ennaltaehkäisevää herpeslääkitystä hoitopäivänä. Jotkin käytettävät tuotteet ja puuduteaineet sisältävät lidokaiinia, joka voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.

JÄLKIHOITO-OHJEET:

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä muutaman päivän ajan ohimeneviä oireita kuten:

 • Lievä punoitus 
 • Mustelma
 • Turvotus 
 • Aristus
 • Kutina / kihelmöinti

Erityisesti huulien alueella saattaa esiintyä voimakkaampaa alkuturvotusta, joka voi myös kestää pidempään. Hoidon jälkeinen turvotus voi kestää lievänä jopa viikon. Turvotus voi saada erityisesti huulet näyttämään hetkellisesti epäsymmetrisiltä, mutta tämä ei ole pysyvää. Lopullista hoitotulosta voidaan arvioida kahden viikon kuluttua, kun alue on täysin parantunut.

Täyteainehoitojen vaikutus kestää 3-24 kuukauden ajan. Täyteaineen kestoon vaikuttavat monet eri tekijät, ja erityisesti huulten alueelle tehdyn hoidon vaikutus kestää tyypillisesti lyhyemmän aikaa. Täyteainehoidon tuloksia voi ylläpitää tai tehostaa uusintahoidoilla, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein. Erityisesti suuremmat ja pitkäaikaisemmat muutokset tarvitsevat jatkokäsittelyjä, mutta usein ylläpitopistoksissa täyteainetta tarvitaan vähemmän kuin ensimmäisellä hoitokerralla.

Täyteaineen kestoon vaikuttavat:

 • Hoidettava alue 
 • Käytetty täyteaine 
 • Täyteaineen määrä 
 • Ihon kunto 
 • Asiakkaan ikä 
 • Asiakkaan elämäntavat